maanantai 5. joulukuuta 2016

Minne jäi vitskut?

Tänään on pp16 (vai dpo16?).
Ten negatiivisen raskaustestin, vaikka huomasin jo aamusta kuukautisten alkaneen Lugesteronista huolimatta.
Hoitaja soitti polilta, ja vaikka asia ei varsinaisesti ollutkaan niin mukava, niin se pieni hetki hänen kanssaan oli mukava. Miten paljon voikaan saada aikaan sillä, kuinka kohtaa toista! Hoitaja tuntui siinä lyhyessä hetkessä rohkaisevan ja tukevan valtavasti, vaikka lapsettomuus ei ollutkaan hävinnyt mihinkään. No, palataan asiaan vielä keskiviikkona, päästäänkö jo tähän uuteen kiertoon aloittamaan hoitoa.

Kysyin myös voinko tehdä vielä jotain lisää auttaakseni asiaa. Hoitaja sanoi, ettei mitään enempää ole tehtävissä. Terveelliset ruokailutavat, sopivasti liikuntaa, vitamiinit... Mainitsin sokerittomasta kokeilustani, johon hoitaja totesi, ettei sellaista tarvitse tehdä. Jos olisin ylipainoinen, mutta koska olen "siron mallinen", niin mieluummin toisin päin.

Jäin miettimään näitä. En ole ihan samaa mieltä tuosta sokerittomuudesta, mutta voihan olla, että hoitaja tarkoitti sokerin maltillista käyttöä. (Ja kenties itse syynään omaa sokerin käyttöäni vähän turhankin tarkasti... Olenko liian kriittinen?) Kokeilumielessä voisin kuitenkin jatkaa vielä jonkin asteisella sokerittomalla. Muutamia poikkeustilanteita lukuunottamatta... ;)

Tajusin illalla unohtaneeni erään todella tärkeän asian. Hoitajan mainitsemat vitamiinit! Kenties ennen lapsettomuushoitoja olin ehtinyt jo niin monta purkkia syömään multivitaa raskautta suunnitteleville (ja tetraa greippimehua), että olin jo vähän luopunut toivosta. Kävin illalla linkkua odotellessani hieman shoppailemassa ja kassiini tarttui omega-kolmosia, multivitaa sekä pellavansiemenrouhetta ja mulperimarjoja herkutteluhetkiin.

Heh.
Mutta oli miten oli, niin huomaan tämän päivän tuoneen piristystä aiempien päivien murheellisiin aallokkoihin. Vietimme mieheni kanssa molemmat hieman omia vapaapäiviä; mies itsekseen ja minä ystäviäni tapaamassa Helsingissä. Teki muuten tosi hyvää molemmille. Nyt ajatustilaa tuntuu olevan taas enemmän ekologisille teoille, mies on pohtinut talokauppoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti