perjantai 16. maaliskuuta 2018

Yhden aikakauden päätös

Väitin meneväni nukkumaan ennen yövuoroa, mutta kuinkas sitten kävikään: löydän itseni uudestaan ja uudestaan katselemasta eräitä kuvia ja videota sekä pohtimasta päivän tapahtumia.

Tänään menimme lapsettomuuspolille jännityksen vallassa. Olin koko automatkan höpöttänyt miehelleni jonnin joutavia kuin papupata, kuin mummoni aikoinaan. Kiiruhdin askeleitani, vaikka eihän meillä mikään kiire ollut. Polikin olisi takuulla myöhässä, kuten aina.
Luin vielä viimeisiä saamiani tsemppiviestejä ja yritin sanailla kiitoskorttiin joitakin sanoja, jotka saattaisivat tuoda edes himpun verran kiitollisuuttamme esiin. Ja sitten koitti aikamme.

Hyppäsin jo saman tien tutkimuspöydälle, lääkäri tutki kohdunkaulan pituuden ja kohdun ja ryhtyi ultraamaan. Hymy oli leveä, iloinen, riemastunut.
"No niin! Mikäs se täällä on! Katsokaa, onnea, teille tulee vauva!"
Miestä hän kannusti ottamaan kuvaa ja videota, ja pyysin minäkin vähän jo nähdä pikku-Itua.
Oi.
Siinä hän sitten oli. Kokonaista yhden senttimetrin ja sydän löi vimmatusti, 150-160 kertaa minuutissa!😍😍😍 Ääntä emme kuulleet, sillä tuo laite oli sen verran vanhempi, ettei näyttänyt kuin kaksiulotteista kuvaa.
Kaikki oli hyvin. Mitä nyt vähän itketti meitä molempia.
Sain jo Äitiyskortin, lasketun ajan (, joka osoittautui samaksi, mitä nettilaskurikin oli laskenut), tarkistimme vielä pari asiaa ja sitten oli aika sanoa kiitokset ja heipat. Ainakin tällä erää. Lääkäri kyllä muistutti, että pakkasessa on vielä yksi hyvä alkio, että siitä sitten sisarus.
Annoimme lääkärille ja hoitajalle herkkuja ja kortin. Hyvin pientä, mutta jotain kuitenkin.

Rv 7+4
Soitin saman tien neuvolaan. Nyt on sinnekin jo aika varattu. Outoa. Outoa.
Laitoin muutaman viestin ja lähdimme sitten ulos syömään, kaupungilla kerta olimme. Ruokia odotellessamme katselimme vain videota. Siinä se nyt löi. Idun sydän.


Hurjaa.
Ehkä tämä on sittenkin totta.
Tänään ainakin olen saanut ensimmäistä kertaa kokea syvempää onnellisuuden tunnetta tilanteesta. Tekisi mieli huutaa koko maailmalle:
Meille tulee kuulkaa vauva!😍

10 kommenttia:

  1. Onnittelut hyvistä ultra kuulumisista <3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että siellä on kaikki niin kuin pitääkin :) <3 Ihanaa odotusaikaa teidän koko perheelle!

    VastaaPoista
  3. Oi paljon onnea ihanista ultrakuulumisista! Olen tosi iloinen teidän puolesta! :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihania uutisia ❤️ vielä sinä vuoden päästä hymyillen muistelet tätä, kun pikku itunen tuhisee sylissä ❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nin, ja tuhannesti vielä onnea ❤️

      Poista
    2. Kiitos, Fia! ♥️♥️
      Niin, todennäköisesti eriasteiset tunteet ja mietteet saavat vauvan tulon myötä (oho!! Niin, onhsn tässä vauvakin tulossa!😍) ihan erilaisen perspektiivin.
      ♥️

      Poista