perjantai 11. kesäkuuta 2021

"Onnea!"

Eilisaamuna sain kovin jännittämäni soiton polilta. Olin onneksi saanut käydä rauhoittavan keskustelun kätilön kanssa keskiviikkona (hän ei ollut ollut huolissaan rusehtavasta vuodosta), ja sain mielenrauhani vuoksi lähetteen labroille. Sinne ampaisin saman tien, vaikka tiesin, että täältä ympäristökunnasta lähetys keskussairaalaan tuskin lähtisi niin aikaisin, että tuloksen saisi samana päivänä. Mutta jo se, että nyt hcg oli mitattu, olin saanut jutella kätilön kanssa ja vuotokin oli loppunut rauhoitti toden teolla.

Kunnes koitti torstaiaamu, ja jännitys jatkui taas (huonon yön jälkeen, ylläri). Onneksi sain soiton jo aamusta, ja se alkoi näin: "Onnea! Olet raskaana!"

Hui sentään! Hcg oli noin 940, joka vastasi juuri oikeaa aikaa. Sovimme iltapäivällä vielä ajan varhaisultralle, ja jouduin vielä tarkistamaan, että mites, kun nyt tulee vaaleanpunaista vuotoa (vähän) ja selkää riipii... Osin nauroin hysteerisyydelleni, osin olin oikeasti huolissani, enkä uskaltanut luottaa... Kätilö ei ollut huolissaan, vaan mietti limakalvojen kuivuutta ja Lugesteronin vaikutusta. Taisi mainita myös kiinnittymisvuodon mahdollisuuttakin. Yhtä kaikki, monilla tulee kuulemma jotain.

Ja nyt sitten opetellaan tähän ajatukseen: olen raskaana. Meille tulee vauva (,jos kaikki menee hyvin). Miten ihanaa.❤

6 kommenttia:

  1. Peukut ja varpaat pystyssä, että kaikki menee hyvin! Alkuraskauden vuodot ovat hämmentävän yleisiä, vaikka niistä ei taidetakaan juuri puhua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurpaljon kiitoksia!
      Todella todella hämmentävää tämä onkin, koska vuoto ei ole pysynyt poissa...

      Poista
  2. Onnea ja iloa, ihana uutinen! Niin toivon, että raskaus sujuu hyvin, ja kyllähän se yleensä sujuukin, kun noin pitkälle on jo päässyt. Aurinkoista kesää, ja kiitos, että jaat meille lukijoille ajatuksiasi ja väläyksiä teidän arjesta säännöllisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niin paljon!
      Olipa ihanasti sanottu tuo "kun noin pitkälle on jo päässyt".
      Toivon todella sitä itsekin, vaikka iso huoli kyllä varjostaa nykyistä tilannetta...😫
      Piristi kyllä kuulla,että iloitset höpinöistäni.❤
      Kiitos samoin, aurinkoista kesää!

      Poista
  3. Onnea onnea onnea! <3 Minäkin olen lapsettomuustaipaleen jälkeen nyt raskausviikolla 17. Halusin vain tulla kertomaan, että itse tiputtelin verta raskausviikot 7-14 ja kaikki on ainakin tähän saakka mennyt hyvin. Piinaavaa se on, mutta yllättävän yleistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi onnea sinullekin!❤
      Miten lohdullista kuulla alkuraskaudem vuodostasi, vaikka ei se kivaa ole koskaan.
      Nyt minulla on tilanne muuttunut verisemmäksi, joskin edelleen vuoto on niukkaa kuukautisiin verrattuna. Silti määrä on päivä päivältä hiukan lisääntynyt. Huomenna on tas arki ja aion kysyä uutta hcg-mittausta.

      Miten ihana oli saada ajatuksia sinulta ja teiltä muilta lukijoilta!❤🙏❤🙏

      Poista